JAG ÄR INTE ENSAM

Låt mig presentera Alice, en av de knäppate människorna jag stött på.
Hon har en fanpage på Facebook där hon lägger upp bilder och videos då & då,
så gå in och gilla så kan ni se fler än den här! SÅ ROLIG haha


Breakfast






Världens godaste frukost ♥

Idag har jag lite psykologi, sen ska jag träna & efter det träffa P. Skön dag!

First Aid Kit – Ghost Town
First Aid Kit – The Lion's Roar
First Aid Kit – You're Not Coming Home Tonight

I told you to be patient







RANDOM x3

Firade Amanda i helgen, jobbade, börjar oroa mig för PA på riktigt, planerar sommaren, planerar veckorna, fantiserar om min balklänning, funderar på framtiden, har fina skor, lysnar på detta alldeles för mycket, är glad, är ledsen, sover, gör om, fotar för lite, panerarplanerarplanerar, tränar, pussas alldeles för sällan och längtar.
Till att allt ska börja på riktigt.


Oinspirerad & ledsen, av kraven & stressen

Känner såhär:


.. därför att:


.. typ såhär:


.. behöver detta:



.. behöver även tips på KUL saker att skriva om och KUL saker att fota. Behöver KUL saker, för inget känns speciellt KUL these days. Vet inte varför. Tipsa miiiiiiiiiiiiiig

(Ok. Fick ångest direkt. Känner mig otacksam. Och bortskämd. KLUVEN och lite förvirrad, får man känna sig deppig utan anldning? Fas det finns anledning. Den kanske inte är tillräckligt bra? Finns det någon gräns? Borde jag vara tyst? Är det nu.)


But you didn't have to cut me off





Harstressat något galet denna morgon. Snoozade extra länge eftersom jag redan visste vad jag skulle ha på mig. Trodde jag. Klart Frida hade tänkt ha samma sak? Och eftersom jag hade sovmorgon hade hon åkt när jag skulle klä på mig.
Fml.
Såå jag rotade igenom garderoben fort som attan, packade min lilla väska och sprang ut. Och ser BILEN. Ringer mamma som säger att jag kan ta den, så jag går in igen och placerar mig i soffan. Och där sitter jag fortfarande. Ska strax ner och skrapa rutorna och brumma till skolan. Ikväll är det öppet hus så jag kommer hem vid åtta ikväll. Ska bli kul...t

Längesen jag tipsade om musik, sååååååeee
Gotye – Somebody That I Used To Know
lyssna på den! Galet bra!

Workout time!

Sitter äter nöter & russin, ska strax brumma bort mot gymmet för ett spinnig/core pass.
Längesen! Kommer bli roligt & jobbigt, hoppas på det iallafall!


50/50



Här är filmen vi såg i Lördags!
50/50 heter de som ni kanske ser och jag rekomenderar den STARKT. Så bra.
Både rolig och sorglig, tror alla i salongen både skrattade och grät.

SE DEN!


Happy birthday to me!













I Fredags hade jag mina fina vänner här på middag & senare tog vi en tripp till Mingel (<3). Maten var jättegod (kyckling med pasta, pesto, sallad med gurka, paprika, soltorkade tomater, oliver, fetaost osv.) och sällskapet trevligt och presenterna MYCKET fina! Tack för att ni kom! ♥











I Lördags blev jag väckt av P som kom hem till mig med nybakat bröd och bullar. Innan vi + mamma & pappa åt frukost fick jag se en liten film han hade gjort som visade vad vi skulle göra under dagen. Filmen visade att vi skulle ta tåget vid två från Kållered till Göteborg för att checka in på ett hotell där vi skulle bo under natten. Efter det skulle vi till Universeum (ÄLSKAR DET) och kolla på alla fina djur. Senare på kvällen var det dags för bio & middag. Och allt detta gjorde vi. Och allt var perfekt. Maten, sällskapet, Universeum var jättemysigt, middagen jättegod och filmen - något av de bästa jag sett (visar sen).
Så - tack, bäst, finste, älskade för dagen + natten. Bästabästa ♥

















I Söndags vaknade jag upp i världens skönaste hotellsäng med världens goaste kille som sjöng för mig lite tyst hihi. Tillsammans åt vi en megago frukost innan vi begav oss hem till mig där min familj väntade med tårta och paket!
Klockan & kalendern fick av mamma & pappa + presentkort på TopShop, 2 skärp, träningslinne och lite annat! Klockan är bäst, eftersom jag kan ställa in så att Spotify går igång när klockan ringer. Äger att vakna till mysmusik på morgonen!
Nattlinnet, insmörjningskrämerna (doftar himelskt) och linnet fick jag av mina vänner. Fick även en flaska vin, biocheck och nagellack!
Igåkväll åt man familj + P middag på Harrys innan dagen var slut. Har haft världens bästa helg! ♥

Håkan Hellström







HÅKAN (< länk) ♥


USA del 4



























Nyårsdagen spenderade vi på stranden. Frida & mamma badade, medan jag mest tittade på. Det var rätt kallt i vattnet, med varmt i luften. Vi åt lunch på McDonalds - och eftersom jag, som ni vet, jobbar just där hade jag rätt stora föväntningar. Där jag jobbar, och överallt i Sverige, har vi en del regler när det gäller nagellack, smycken, hur det ska vara städat osv. Tänkte såklart att det skulle vara EXTREMT i USA, men de var snarare extrem o-organiserat.. vilket var tråkigt. Men det var gott, såklart!

Den 2:a Januari åkte vi till Busch Garden. Det är en kombinerad djurpark/nöjespark med sjuka bergochdalbanor och fina djur. Vi såg tigrar, elefanter, flamingos, noshörningar, giraffer, zebror mm. och en del på riktit nära håll då vi åkte ett tåg runt omkring i inhängnaden.
Och ja.. vi åkte lite också. Den första (bild 1) hett Cheta Hunt och gick sjukt fort. Hann knappt andas?! Köade i 75 minuter och det var det värt, för den var runt 3 minuter - vilket är ganska länge..
Frida ville åka Sheikra (bild 2-5) medan jag & övriga familjemedlemmar vägrade. Tillslut gav jag med mig för att hon skulle bli nöjd och det var det värsta jag gjort. Backen var 90 grader rätt ner, och inte nog med det så stannade man längst upp, HÄNGANDES neråt. Har aldrig haft sån dödsångest som då. Skrek oavbrutet. Fattar ite att jag vågade?!



Spola fram till 0.35 och titta där ifrån.. får ont i magen haha..


Du säger väl till om jag ska gå?

Torsdag, 19 Janurai idag. Om 3 dagar fyller jag år och det ska firas imorgon! Och på Lördag.. och såklart Söndag. Imorgon är det middag hos mig med mina vänner, och sedan ska vi ut. På Lördag har P klurat ihop något, han ska ta med mig ut på lite aktiviteter.. är så nyfiken!!!! Älska att fylla år hihi. På Söndag är det presentöppning och middag med familjen + P. Fullspäckad helg men jag klagar inte! Den handlar ju om mig hehe...

Idag har jag varit i skolan + tränat, sprang 30 minuter på löpbandet + 10 minuters intervallträning efteråt. Stolt! Är helt död nu.. och hungrig. Meen det är middag snart, sen Biggest Loser kl.21 (<3<3<333) och gissa vad jag ska hitta på där emellan...?

 


Born to die



Så fin video! Och låten är helt okej den med.


I love this scene


One Tree Hill



















Världens bästa serie. Skojar inte. Är helt beroende

Gissa vad jag ska göra nu..?
Svar: se klart på säsong 2 för andra gången.


USA del 3



















Dagen innan nyår anlände vi till Tampa & Clearwater. Efter att vi checkat in på hotellet fikade vi på Starbucks innan vi åke ner till en av alla stränder för att titta på solnedgången. Kändes konstigt att spendera en av de sista dagarna på året vid havet måste jag säga.

Nyårsafton var samma sak. Vi begav oss till Clearwaterbeach där det var run 20-25 grader och massor med folk & hotell. Det kändes ännu konstigare att hänga på stranden på nyår men jag klagade inte! Påvägen hem fikade vi på Dunkin' Donuts, allt annat än äckligt..

På kvällen åt vi middag på en restaurang i närheten av hotellet. Maten var DYR men god, livebandet var sämst och de flesta gick efter 23.. inte jätte party precis. Vid tolvslaget skålade vi med champangne och sedan gick vi hem igen.

Nyårsdagen - 3:e januari kommer i nästa inlägg!


Kom och rör om, jag behöver nått att skriva om

Söndag, en vecka sedan jag kom hem och första veckan av sista terminen är slut. Galet. Mindre än 5 månader till studenten nu..

OM JAG BARA VISSTE VAD JAG VILLE GÖRA MED MITT LIV.
Har jobbat lördag & söndag 9-16
och eftersom två av tre McDonaldsrestauranger har stängt i Kungsbaka innebär det att de flesta kommer till vår nu. Vilket innebär MYCKET folk. Jag vet egentligen inte om det var extremt mycket folk eller om det berodde på att jag inte jobbat sen förra året men det var.. galet. Dessutom innebär detta att vi får lite ny personal och det är himla kul!

Efter jobbet begav jag mig till gymmet för att spendera 40 minuter på löpbandet, löpandes (hehe). Det var SJUKT jobbigt men så värt. Kroppen är helt slut och jag njuter. Kommer sova så gott. Sova ska jag göra inom en snar framtid, ska bara kolla ett OTH-avsnitt (eller två....).

Om en vecka fyller jag år. Det känns fint.



USA del 2





























Den 26:e december kl. 09.00 packade vi ihop oss och bilade ner till Orlando, Florida. Det tog 8 timmar. Väl framme letade vi upp hotellet och åt middag på Ihop. Dagen efter (27 dec.) besökte i Universal Studios jag, Frida, mamma och pappa. US är ett nöjesfält med åkattraktioner, 4D-biografer, liveshower och annat kul. Vi såg Shrek 4D bla. och jag måste säga att det var rätt ballt! Stolen rörde sig upp och ner, den hoppade, det sprutade vatten osv. Vi såg Fear Factor Live med, där det var några som skulle dricka en milkshake gjord på bla. maskar och fiskrens. Behöver jag säga mer..?
Trots detta och att det var runt 2 timmar till olika bergochdalbanor, shower och liknande så var det riktigt kul!

Dagen efter detta (28 dec.) åkte vi till en outlet med märken som bla. Levi's, Converse och annat kul. Köpte, som ni ser, massor av skor (jag & Frida), bla. mina efterlängtade Dr.Martens och två t-shirtar (och säkert nått mer som ine kom med på bild, kommer som sagt senare) för ca. halva priset motsvarande svenska pengar. WIN!
Avslutade med en fika på Starbucks (vilket vi besökte rätt ofta..).

Den 29 december fortsatte vi vår resa ner till Tampa och bilder där ifrån kommer i nästa inlägg!

USA del. 1

















Den 22 december, vid midnatt svensk tid, landade vi i Atlanta. Vi var trötta efter en lång resa men det släppte när vi såg morfar på flygplatsen. Vi hoppade in i bilen och åkte hem till morfar. Motorvägen bestod utav 7 filer, vi tappade räkningen på McDonaldsrestauranger strax efter 10 och ALLT var så mycket större. Vi stannade till på Papa John's och köpte pizza.

De följande dagarna åkte vi runt i Woodstock och besökte olika köpcentrum, små affärer och liknande. Hittade en Victorias Secret affär och ville typ köpa allt... fick med mig lite trosor & två parfymer (kommer ta kort på allt jag köpte och lägga upp någon dag, promise).

Sen kom julafton. Hade mer julkänsla än hemma, trots att det var 15 grader och sol ute. Men alla, verkligen ALLA, julpyntae utanför sina hus. Det var uppblåsbara snögubbar, renar, jesus, polkagrisar, rosetter, ljusslingor osv. vilket gjorde att vädret inte selade någon roll. Tom. gravarna på kyrkogården hade rosetter & polkagrisar. Fint!
Vi åt i princip samma mat som hemma; sill, jansson, skinka osv. men Kalle Anka fick vi vara utan. Istället såg vi Jungelboken! Fin jul.

Den 25:e åkte vi till Florida, inlägg om det kommer inom kort!

Nationellt tal, Svenska B, 2012

Hur förändringar påverkar våra liv


 Hur ofta reflekterar du över alla val du gör dagligen, både de medvetna och omedvetna?
Alla dessa val bidrar till en förändring som kommer att påverka dig på något sätt.
En del påverkar dig mer än andra, en del märker du inte ens av.


Oavsett vilka val man gör i livet
så påverkas man på olika sätt.
En del accepterar sina val och är nöjda med dem medan andra har svårt att finna sig till rätta och
ångrar det som aldrig blev, men också det som blev.


Men i samma stund man gör ett val
inför en förändring som man vet kommer att påverka ens liv drastiskt beger man sig ut på en inre resa som man inte riktigt vet hur den kommer se ut eller hur den kommer sluta. Oavsett vart den inre resan slutar så har man förändrats och utvecklats som person, och även om det inte blev som man hade tänkt sig från början så har man med sig nya erfarenheter som ingen kan ta ifrån en.


I textutdraget ur boken ”Flyga drake”,
som är skriven av Khaled Hossein år 2003, får vi läsa om Amir och hans pappa Baba som tvingas fly från Afghanistan till USA och starta ett nytt liv. Trots att Baba och Amir tvingas genomgå samma förändring i livet ser deras inre resor helt annorlunda ut. Baba vill inte starta ett nytt liv utan vill tillbaka till hemlandet där allt är som han är van vid och där kulturen och traditionerna är bekanta. Han vill att allt ska vara som det alltid har varit. Han är inte villig att acceptera den förändring som sker i hans liv,
medan hans son ser flytten till USA som en möjlighet till ett bättre liv.


Jag tror att
om man från början vet att det kommer bli jobbigt men inte är villig att acceptera det och ta det som det kommer så är det svårt att ta sig igenom tuffa perioder. Babas son såg USA som en möjlighet till att starta ett nytt liv, han var villig att anpassa sig vilket gjorde det lättare för honom att acceptera förändringen. Han hade dessutom stora delar av livet kvar så som att skaffa en familj, starta en arbetskarriär och uppleva sånt som Baba gjorde hemma i Afghanistan. Deras olika inställningar till det nya livet i USA tror jag gör att anpassningen ser så olika ut för de båda trots att de har samma bakgrund.


Det finns ett citat av Amir
från texten där han beskriver hur Amerika påverkat honom och Baba:
”För mig var Amerika en plats där jag kunde begrava mina minnen. För Baba en plats där han sörjde sina.”


När jag tänker tillbaka på mitt liv
så ser jag att det finns många förändringar som gjort mig till den jag är idag. År 2006, när jag var 13 år, drabbades jag av Alopecia, en hårsjukdom som innebär att man tappar håret, antingen som fläckar eller allt. För mig började det med en fläck. Det var en jobbig period som väntade och jag kunde inte påverka det någonting. Det var bara att acceptera. Samtidigt var min mormor svårt sjuk i cancer, och gick bort senare samma år, vilket förvärrade allting. Dagen efter att hon gick bort fick jag min första peruk.


När man är i den åldern
är det många som påbörjar jakten på sig själva och för mig var det precis likadant. Alopecian gjorde att hela processen blev svårare och jobbigare än vad den redan var.


I takt med att
mina kompisar började bry sig om smink och utseende som man också gör i den åldern trillade mitt hår av vilket fick mig att känna mig extremt utanför.
Jag minns ångesten för att gå till skolan, för att känna allas blickar – för jag visste ju att de tittade.


Jag fick uppleva
hur det känns när personer som du inte ens känner sprider rykten om ditt privatliv, jag fick uppleva hur det känns att bli sviken och att bli lurad av personer som skulle föreställa mina vänner.


Jag var väldigt förvirrad
, osäker och ledsen men trots att detta är den största och jobbigaste förändringen som jag tvingats genomgå, har jag nu, efter 6 år, lärt mig acceptera att den förändringen är en del av mig och mitt liv. Jag trodde aldrig jag skulle säga att jag på något sätt är glad över att ha upplevt det men det är jag. Tack vare detta har jag mognat, hittat mina riktiga vänner och insett att livet kan vara tufft.


För att avsluta detta
skulle jag vilja visa en bild föreställande en text som jag tycker sammanfattar både texten om Baba men också det som har hänt mig. Texten lyder ”It's the unexpected that changes our lives”.


   


Give me all of them








Honey I'm home

Hejhejhejhejhej!

Jag är hemma!
Eller ja, kom hem i Söndags runt kl 14 efter att ha flugit i cirkus 10 timmar, sovit max 2 timmar och lyssnat på skriknde barn i de resterande 8 timmarna. Typ. Som tur var hade vi det såpass lyxigt så att man hade en egen tvskärm i stolsryggen framför. Det ÄGDE! Kollade på Desperate Housewives (fanns ett avsnitt på flygresan dit & ett nytt på vägen hem), Crazy, stupid love, Glee, någon konsert (?) och Glee the movie. Festligt!

Så, ja, i Söndags kom jag hem. P hämtade upp mig här hemma (känslan av att ses efter två och en halv vecka är o b e s k r i v l i g t härlig) och vi åkte hem till honom och tog igen tiden vi varit ifrån varandra, bytte julklappar (fick en morgonrock som jag döpte till Molnet = den är sjukt mjuk + underkläder, ett armband, en middag, en tandborste (hehe) och ett mobilskal med en kisse på!) och kollade film. Somnade vid elva och jag sov som en stock till 13.15 då jag blev väckt. Var fortfarande trött. Hej jetlag!

Igår bestämde jag mig för att vända på dygnet eftersom ja, jag är i Sverige. La mig vid elva, somnade 04.00 (......)
 Hade satt klockan på 09.00. Har ALDRIG varit så trött. Ville kräkas, allvarligt?! Tur för mig att jag var ledig idag. Imorgon ska jag hålla svenskatal i skolan så jag MÅSTE somna ikväll.

Ååååh ni ska få så mycket bilder! Har väl cirkus 700 så alla lär ni inte få se men en del. Ska ta tag i det nu, håller tummarna för att det är fett jobbigt så jag blir trött (klockan är 13.40 mentalt, gött?).


Clearwater Beach, Florida, nyårafton


RSS 2.0